Maalausohjeet

Maalausohjeet

 

 

 

 

Perinteisesti talon maalaus on nähty enemmänkin esteettisenä seikkana kuin itse puuta suojaavana tekijänä. Pitkän aikaa se oli myös merkki vauraudesta; maalit, maaliaineet ja itse maalaustyö kun olivat kalliita. Kaupungeissa taloja maalattiin enemmän - maaseudulla harvemmin. Toki maaliaineiden toimittajat ja valmistajat mainoksissaan nivoivat nämä kaksi asiaa yhteen kuten tänäkin päivänä tehdään. Yllä oleva mainos on lauantaina 4.5.1935 ilmestyneestä Uusi Suomi lehdestä.

 

Nykypäivänä esteettisyys on siis edelleen kantavana ajatuksena mutta itse puun suojausta pidetään tärkeämpänä aspektina. Nykyaikainen puu-ulkoverhous ei kestä ilman maalin antamaa suojaa kuten ennen ja hirsirakenteissakin on siirrytty hyvin erilaisiin ratkaisuihin kuin esimerkiksi 100 vuotta sitten. Oikein tehty maalaus ja säännöllinen maalipinnan huolto suojaavat puupintaa alati muuttuvilta sääolosuhteilta sekä vähentävät puun kosteusvaihtelun aiheuttamaa elämistä ja halkeilua pidentäen näin merkittävästi puurakenteen ikää ja rakennuksen arvoa.

 

Tälle sivulle olemme keränneet erilaisia ohjeita ja vinkkejä (linkit alla) maalaustöissä onnistumiseen. (Lisää sisältöä tulossa) Osa niistä on yleisellä tasolla olevia ohjeita ja osa sitten koskee meidän valmistamiamme tuotteita ja ohjeita niillä maalaamiseen. Olisiko siis aika antaa uudet "kasvot" talollenne?

 

Ulkomaalaus

 

Yleisimmät kysymykset

Maalin tunnistaminen

Puutalon maalaus peittävästi

Puun ja hirren käsittely kuultavasti

Hirren maalaus peittävästi

Terassin öljyäminen

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä